fredag 27 augusti 2010

CUL DE SAC 5 ÅR!

Här kommer en radda låtar som kan tänkas spelas på lördag!

MADELEINE CHARTRAND ani kuni
En riktigt gammalt Cul De Sac favorit som kommit i ropet igen tack vare cosmic disco revival scenen.



J C HEAVY mr deal
Detta fantastiska band släppte bara två singlar med fyra suveräna låtar. Hård psych med hård trummor och kvinnlig sång. För fans av Earth & Fire, Shocking Blue, Julian´s Treatment, Smith med mera.



ADJEEF THE POET iekk!  i´m a freak
Här har ni den bästa psykedeliska singeln från Holland och en låt ni kan förvänta er på lördag! Adjeef blev sedemera en av Hollands mest kända TV personligheter Adje Visser.



SAMUEL BELAY aynotchishe yerefu

 Från etiopien kommer det oroligt mycket bra musik under sextio och sjuttiotalet trots fattigdom och stridigheter. Här är en av mina favoriter bland många andra men en av de få som jga lyckats få tag i på vinyl.



BETTY CHUNG bang bang
Från Hong Kong kommer denna fantastiska version av Chers Bang Bang (kanske mest känd numer genom Nancy Sinatras version i Kill Bill) Denna version har monstruösa trummor gjorde för att spelas högt på en klubb



THE MINDBENDERS schoolgirl
The Mindbenders var Wayne Fontanas backing band och de hade flera hits både med och utan honom. De var ett sådant där band som var stort på sextiotalet men är sällan med i historiaböckerna jämte Beatles och Stones. De var inte revolutionerande men de gjorde några enstaka singlar som var fantastiska och det här är kanske den bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar