fredag 20 augusti 2010

Cul de Sac-klassiker

Här är några Cul de Sac-klassiker:

Le Orme - Collage
Från Italien har vi progbandet Le Orme som här gör titellåten från deras LP Collage från 1971. Förutom denna instrumental är det en lysande skiva och med ett helt fantastiskt omslag. Ska man posera som statyer ska man göra det i blåjeans!
 Luis Bacalov - We Still Kill the Old Way
Soundtracks är något som vi på Cul de sac håller varmt om hjärtat och det är få som gör det bättre än italienarna. Bacalov är även arrangör på våra favoritskivor med progbanden New Trolls och Osanna
Rosko - Peacemaker
William Mercer mer känd som Rosko var en pionjär bland svarta radio DJs. Detta är en av våra klassiska avslutningslåtar!

Asha Bhosle - Dum Maru Dum
En av våra allra första klassiker och en vi ofta spelar, ifrån en av de största bollywood filmerna HARE KRISHNA HARE RAMA med en supercool Asha Boshle. Somvanligt är det R D Burman bakom spakarna!
Manfred Mann - A 'B' Side
Detta är ett tidigt tecken av det som skulle bla Manfred Man Chapter II något år senare då Manfred Mann gick in ordentligt för progressiv musik på skivbolaget Vertigo . Flöjter, fuzz gitarr och trummor som skulle få vilken hip hop producent av skratta av lycka. 
Miss X - Christine
Skådisen Joyce Blair sjöng denna bit om sexskandalen med politikern John Profumo och Christine Keeler. 
Os Mutantes - Panis et Circences
 Bröd och skådspel från kanske världens bästa skiva, den första skivan som Os Mutantes från Brasilien gjorde. Lekfullheten och genialiteten på den här skivan lyckades de aldrig med på de senare skivorna även om de bitvis var riktigt bra.Shocking Blue - Send Me a Postcard
Låten som det är omöjligt att ogilla. Alla från hiphopare till popsnören till garagefans gillar den. Till och med Per Gessle! En av många bra Shocking Blue låtar som inte är Venus, andra favoriter hos oss är Love Buzz, The butterfly and I och Hot Sand.

Waylon - Creme de la Creme
Världens bästa discolåt, vi tackar vår vän Mimi i Canada som tipsade oss om den.Sasha lyckades hitta den i en 50 cents back i Paris för fem år sedan men mig tog det fem år innan jag fick tag i ett ex! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar